Vis- en zeevruchten geschikt voor sashimi

De volgende Vis en zeevruchten zijn geschikt voor sashimi:

Akagai (赤 貝) – clam shell
Amaebi (甘 海 老) – Noordpoolgarnalen (Pandalus borealis)
Anago (穴 子) – paling
Awabi (鮑) – abalone
Ebi (海 老) – grote garnalen zie ook Odori ebi (sashimi van levende garnalen)
Fugu (河豚) – Kogelvis (Takifugu)
Hamachi / Buri (鰤) – Japanse Seriola (Seriola quinqueradiata)
Hirame (比目魚) – Japanse bot (Paralichthys olivaceus)
Hotate-gai (帆 立 貝) – sint-jakobsschelp (Patinopecten yessoensis)
Ika (烏賊) – Kalmar
Katsuo (鰹) – Bonito (Katsuwonus pelamis)
Kaki (牡蠣) – oester

Sushi visgerechten
Kanpachi (間 八) – Geelstaartmakreel (Seriola dumerili)
Kohada (小 鰭) – Gevlekte Pacifische haring (Konosirus punctatus)
Me-kajiki (目 梶 木) – zwaardvis
Maguro / Toro (鮪) – tonijn
Miru-gai (海松貝) – mossel van de olifantsstam
Saba (鯖) – makreel
Sake (鮭) – zalm (vooral populair buiten Japan)
Sanma (秋刀魚) – Makreel snoek in de Stille Oceaan (Cololabis saira)
Suzuki (鱸) – Japanse baars (Lateolabrax japonicus)
Tai (鯛) – zeebrasem (Pagrus major)
Tako (蛸) – gigantische octopus
Unagi (鰻) – paling (Anguilla japonica)

Kippensashimi is ook beschikbaar in sommige restaurants. Vooral kipfilets, maar ook de lever of het hart van de kip worden rauw gegeten.

Andere voorbeelden van landgewervelde sashimi zijn lokaal beperkt, zoals geitensashimi op Okinawa en paardensashimi en dergelijke o.a in Kumamoto en Aizu-Wakamatsu. Walvissashimi moet ook worden vermeld.